Sorry, this entry is only available in European Spanish and Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

L’Ajuntament de Xirivella destinarà 25.000 euros dels Plans Provincials d’Obres i Serveis a la primera fase de recuperació de l’antic abocador com a espai agrícola. En esta primera actuació s’instal·larà un tancat de la parcel·la de titularitat municipal en l’horta de Xirivella, que des de fa anys s’ha convertit en un abocador il·legal i incontrolat. 

L’Equip de Govern pretén, així, convertir l’antic abocador en un espai compatible amb l’Horta, com ara una escola apícola, horts socials o un viver municipal. Segons el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, «este projecte juntament amb els itineraris ciclistes de connexió amb l’horta, el circuit agroturístic o l’impuls als horts socials són la prova de la nostra intenció d’integrar l’horta en la vida dels xirivelleres i xirivellers».

Per evitar el vessament d’enderrocs i de fem a la zona, a més del tancament, el projecte contempla cartelleria i altres elements dissuasius, d’escassa importància pressupostària (200 euros del total de 25.000).

En este sentit, i després de la informació que el grup municipal del PP ha filtrat a la premsa, el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Manel Moret, ha lamentat l’actitud de la formació que qualifica com a «irresponsable». «El PP està pregonant la instal·lació d’un element dissuasori que s’ha demostrat ser efectiu per evitar actes vandàlics. Això sí, afirmacions com les que ha fet el Partit Popular tiren per terra tot el treball que es puga fer en este sentit», afirma el regidor.

Des de l’Equip de Govern es pregunten si el PP pretén desprestigiar les actuacions de recuperació de l’horta de Xirivella dificultant la seua revitalització.

Font:http://www.nouhorta.eu/index.php/horta-oest/xirivella/item/15262-xirivella-destina-25-000-euros-a-recuperar-l-us-agricola-de-l-antic-abocador

Share